Varegrupper  
 
Category Baby- og Børnetøj
Category Bøger
Category Børnetøj drenge Økologisk
Category Børnetøj piger Økologisk
Category Demeter (Biodynamisk dyrket)
Category Dyremad & tilskud
Category Fair Trade
Category Fast lav pris
Category For børn
Category For Kvinder
Category For Mænd
Category Fødevarer
Category Fønix musik og film
Category Gavekort
Category Glutenfri
Category Homøpatiske lægemidler
Category Julevarer
Category Kosttilskud
Category Kosttilskudsolier
Category Krystaller
Category Køkken og rengøringsprodukter
Category Mineraler
  Category Calcium & Magnesium
  Category Chrom
  Category Jern
  Category Jod & kalium
  Category Kalk + D vitamin
  Category Kisel - silicium
  Category Kobber & Mangan
  Category Magnesium
  Category Mineralkombinationer
  Category Selen
  Category Zink
Category Multivitaminer
Category Naturlægemidler
Category Nonfood
Category Plejeartikler
Category Røgelse
Category Saltkrystal lamper
Category Sten og krystaller
Category Stærke Vitaminer & Mineraler
Category Te & Urter
Category Tilbud
Category Vegansk
Category Vin & Cava
Category Vitaminer
 
     
  Producenter  
 
 
     
       
 
 
 
Bio-SelenoPrecise
Bio-SelenoPrecise
Det organiske selenpræparat med den patenterede selengær: SelenoPrecise.
Enhed.: 60 stk.
Varenr.: PH23200
Producent.: Pharma Nord
Pris DKK 89,00 
 
 

Hvorfor bør jeg vælge Bio-SelenoPrecise Eurotabs?

 • Eneste selentilskud med et dokumenteret, ensartet indhold af aktivt selen med en optagelse i kroppen på 88,7% for hvert eneste batch
 • Med den patenterede SelenoPrecise selengær
 • Har et højt og stabilt stabilt indhold på af organisk L-selenmethionin
 • Indeholder derudover selen-methyl-selenocystein samt mere end 30 andre organiske selenkilder
 • Anvendt i den dansk/svensk/engelske PRECISE-undersøgelse samt den svenske KiSel10-undersøgelse
 • Er valgt som det europæiske reference-produkt for selenberiget gær
 • Fremstillet i Danmark under farmaceutisk kontrol

Næringsstofindhold pr. anbefalet daglig dosis:   % ADT*
Selen 100 µg 182%

*ADT: Anbefalet Daglig Tilførsel

Produktfakta

Dosering
1 tablet dagligt for voksne samt børn på 11 år og derover.
Den anbefalede daglige dosis må ikke overskrides.

Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost og en sund livsstil.

Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år.

Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år.

 
 

Ingredienser
Fyldemiddel: Mikrokrystallinsk cellulose.
Antiklumpningsmiddel: Dicalciumphosphat.
Mineral: *SelenoPrecise©  (selenberiget gær).
Antiklumpningsmiddel: Siliciumdioxid.
Overfladebehandlingsmidler: Hydroxypropylmethylcellulose, talkum.
Stabilisator: Magnesiumsalt af fedtsyrer.
Farvestof: Titandioxid.

Opbevaring
Stuetemperatur og ikke i direkte sollys.
Opbevares utilgængeligt for børn.

* EP Patent No. 1 478 732 B1
   DK Patent No. 174835 B1

 

Hvad er Bio-SelenoPrecise?

SelenoPrecise, Pharma Nords patenterede selengær indeholder ud over organisk bundet selenomethionin mere end 30 forskellige organiske selenforbindelser. Bio-SelenoPrecise er tabletter med 100 µg selen fra SelenoPrecise. Bio-SelenoPrecise udmærker sig ved at kunne dokumentere en høj optagelighed og ensartet kvalitet:

 • 15 laboratorier i 12 forskellige lande har målt L-selen methionin-indholdet i
  Bio-SelenoPrecise til at være højt og stabilt
 • 89% af selen-indholdet bliver optaget i kroppen

Videnskabeligt dokumenteret

Der er publiceret over 40 videnskabelige artikler om kvaliteten, det stabile indhold af L-selenmethionin på 81%, den høje optagelighed og sikkerheden ved  Bio-SelenoPrecise. Dette gør præparatet til en særdeles veldokumenteret selenkilde og er samtidig årsag til, at Bio-SelenoPrecise anvendes til videnskabelige undersøgelser og forskningsprojekter i hele verden.
 

Hvorfor så mange selenkilder?

Bio-SelenoPrecise indeholder mange forskellige selenkilder, fordi det har vist sig, at de hver især har forskellige funktioner i organismen. Ved at tilføre et bredt spektrum af selenformer er det muligt at emulere den naturlige selen-variation, der findes i en alsidig kost. Dette menes at have den største sundhedsmæssige gevinst.
 

Hvad er selen?

Selen er et essentielt sporstof, som indgår i en lang række seleno-proteiner og selenafhængige enzymer. Et af disse enzymer er glutathionperoxidase (gsh-pX), som har en rækkefunktioner i kroppen. Man ved, at selen indgår i biologiske processer, som blandt andet har betydning for opretholdelsen af:

 •  et normalt immunforsvar
 •  skjoldbruskkirtlens funktion
 •  dannelse af sædceller
 •  cellebeskyttelse mod oxidativt stress
 •  normalt hår og normale negle
   

Det meste af kroppens selen findes i to former:

Selenomethionin, som indbygges i stedet for methionin i en række forskellige proteiner. Den anden hovedform er selenocystein.

Selenomethionin får vi udelukkende fra kosten, fordi kroppen ikke selv kan fremstille det. I kroppen kan selenomethionin ændres til selenocystein, som vi også kan få fra kosten i form af se-methylselenocystein.

Hvis kosten bliver fattig på selen, kan kroppen i en periode tage deponeret selen ved at omsætte selenomethionin bundet i proteinstoffer.

Bio-SelenoPrecise indeholder begge disse hovedformer samt en lang række andre selenforbindelser som også kan findes i selenholdig kost.
 

Hvor findes selen?

Selen findes i føden, for eksempel fisk, nødder og kornprodukter. For personer, som ikke regelmæssigt indtager disse fødeemner, kan det være en fordel at tage et selentilskud for at dække behovet. Sundhedsmyndighedernes anbefalede daglige tilførsel (ADT) ligger på 45 ¼g (mikrogram) for kvinder og 55 ¼g for mænd.
 

Organisk selen optages bedre

Selen i landbrugsjorden er uorganisk, men optages af dyr og planter og omdannes til organisk selen. Den selen, vi får fra kosten, er organisk og er eksempelvis bundet til aminosyrer som methionin og cystein. Derimod kan selen i kosttilskud både være organisk og uorganisk. Man ved, at organiske selenforbindelser lettere optages i kroppen og indsluses i de selen-afhængige enzymer og selenproteiner.
 

Varierende indhold i landbrugsjorden

I lande hvor landbrugsjorden er rig på selen, får befolkningen som en konsekvens heraf en tilsvarende høj selenindtagelse. I USA, som har meget selen i landbrugsjorden, især i det nordlige USA, ligger befolkningens selenindtagelse helt naturligt mellem 60 og 220 ¼g dagligt.

Danmark tilhører et såkaldt lav-selenområde, fordi det naturlige selenindhold i landbrugsjorden er lavere end andre steder i verden.
 

Bio-SelenoPrecise Eurotabs bedst dokumenterede selenpræparat

Bio-SelenoPrecise Eurotabs er en af de mest velunderbyggede selen-præparater, når det gælder videnskabelige dokumentation for stabilitet, sikkerhed og optagelse.

Bio-SelenoPrecise Eurotabs kan som eneste selentablet dokumentere en stabil optagelighed på 88,7% for hvert eneste batch. Bio-SelenoPrecise har et stabilt indhold på 70% organisk L-selenmethionin og derudover indeholder det selen-methyl-selenocystein samt mere end 30 andre organiske selenkilder, som hver især har forskellige funktioner i kroppen.
 

Udvalgt reference-produkt

Pharma Nord har et verdensomspændende patient på råvaren anvendt i Bio-SelenoPrecise. På grund af sin kvalitet og dokumentation anvendes SelenoPrecise til mange videnskabelige formål. Bio-SelenoPrecise er udvalgt som det europæiske reference-produkt for selenberiget gær.
 

Selen er ikke bare selen

Selen er et grundstof og et mineral som findes i jorden i varierende mængde. I lande som USA har landbrugsjorden et ret højt selennindhold, mens det omvendt er relativt lavt i blandt andet Danmark. Fra jorden optager korn og andre planter selen. Derfor afhænger kostens selenindhold i høj grad af mængden i landbrugsjorden.
 

Organisk og uorganisk selen

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er forskellige former for selen, når du vælger præparat.
 

Uorganisk selen

I selenprodukter benyttes ofte uorganisk selen i form af simple selen-salte. Det er natrium-selenit og natrium-selenat. Selen er normalt uopløseligt i vand, men selen i form af selenit og selenat er opløselige i vand. Lidt over halvdelen af disse to uorganiske selensalte optages i kroppen, selenit noget lettere end selenat, men de udskilles også ret hurtigt, hvilket er med til at begrænse deres nytteværdi.

Organisk selen

Planter optager uorganisk selen fra jorden i form af selenat. Når selenet herefter indbygges i planterne som selenmethionin og i mindre grad som selenocystein, bliver det til organisk selen. Den organiske selenforbindelse L-selenmethionin altså selen bundet til aminosyren methionin - kan også fremstilles syntetisk. Syntetisk L-selenmethionin er meget anvendt som organisk selentilskud og er blandt de mest undersøgte selenforbindelser.
 

Gærselen

Gærselen kommer fra gærceller, som dyrkes i et selenholdigt næringssubstrat. Det giver et højt indhold af naturligt forekommende, organisk L-selenmethionin. Gærselen indeholder dog også methylselenocystein samt en lang række andre organiske selenforbindelser, som emulerer den naturlige selen-variation, der findes i kosten, og som ifølge videnskabelige undersøgelser er vigtige. Gæren inaktiveres efterfølgende ved hjælp af varme og fungerer herefter som et selenrigt proteinstof.
 

Også forskel på gærselen

Der er endvidere forskel på kvaliteten af forskellige gærselen-produkter. En ikke-standardiseret gærselen er typisk udsat for forholdsvis store variationer i art og mængde af de forskellige selenforbindelser. Det medfører, at deres optagelighed kan variere meget. De gærselen-produkter, som viser de bedste egenskaber, laves i en farmaceutisk kvalitet og har en meget lille variation i art og mængde af dets forskellige selenforbindelser.

 

Danmarks bedst dokumenterede Selen-produkt

Mange mennesker tager dagligt en selentablet, men er måske ikke klar over, at der kan være stor forskel på produkterne.
Hvis du er i tvivl om, du bruger det rigtige produkt, så kan du prøve at teste din nuværende selen-tablet op mod Bio-SelenoPrecise, som hører til Danmarks bedst dokumenterede selen-tablet

Test dit Selen-produkt

Bio-Seleno-
Precise

Mit nuværende   selen-produkt

Over 20 års brugererfaring i DanmarkJa?
Videnskabelig dokumentation for optagelighedJa?
Videnskabelig dokumentation for sikkerhedJa?
Videnskabelig dokumentation for virkningJa?
Er valgt som det europæiske reference-produkt for selenberiget gærJa?
Produceret i Danmark under GMP kontrol efter lægemiddelstandardJa?
Indeholder mere end 30 organiske selenforbindelser, hvoraf den dominerende er L-selenomethioninJa?
Naturidentiske selenforbindelser dvs. de samme former som findes i selenholdige fødevarerJa?
Råvaren afprøvet og dokumenteret i 50 videnskabelige studierJa?
Er patenteretJa?
Bruges dagligt af tusinder af forbrugere i mere end 40 landeJa?
Har en stabil, ensartet kvalitet som ikke afviger fra produktion til produktionJa?
Er helt igennem et dansk produkt, da det både er udviklet, fremstillet og pakket i Danmark under kontrol af de danske myndighederJa?

Bio-SelenoPrecise Eurotabs er Danmarks første gær-selen produkt. Det indeholder nemt optagelige selenforbindelser som L-selenomethionin og selen-methyl-selenocystein. Selen indgår i kroppens selenafhængige proteiner og bidrager til et normal immunforsvar, en normal skjoldbruskkirtelfunktion og sæddannelse samt medvirker til at vedligeholde hår og negle. Endelig hjælper selen til at beskytte kroppens celler mod oxidativt stress.

Bio-SelenoPrecise Eurotabs - når du vil betale lidt mere for kvalitet og sikkerhed.

Kildehenvisninger

1. Larsen EH, et al. Speciation and bioavailability of selenium in yeast-based intervention agents used in cancer chemoprevention studies. J AOAC Int. 2004 Jan-Feb;87(1):225-32.
2. Rayman MP, et al. Effect of Supplementation With High-Selenium Yeast on Plasma Lipids. A Randomized Trial. Ann Intern Med. 2011.154(I0):656-665
3. Vo-tsekhovskaia IuG, et al. Assessment of some oxidative stress parameters in bronchial asthma patients beyond add-on selenium supplementation. Biomed Khim. 2007;53(5):577-84.
4. Bügel S, et al. Selenium from a high Se yeast supplement is well absorbed and retained in humans. Paper: 8th International Symposium on Metal Ions in Biology and Medecine, Metal Ions in Biology and Medicine, Budapest, 2004, 01.
5. Zachara BA, et al. Selenium supplementation to chronic kidney disease patients on hemodialysis does not induce the synthesis of plasma glutathione peroxidase. Acta Biochim Pol. 2009;56(1):183-7.


Godkendte egenskaber

Bio-SelenoPrecise med selen som:

 • Bidrager til normal dannelse af sædceller
 • Bidrager til at vedligeholde et normalt hår
 • Bidrager til at vedligeholde normale negle
 • Bidrager til immunsystemets normale funktion
 • Bidrager til en normal skjoldbruskkirtelfunktion
 • Bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress
 
  Indkøbskurv
flere
 
0 vare
 
     
  Nyheder
flere
 

Kokosolie økologisk
DKK 29,75 
Rav og rosenkvarts armbånd til børn 16,5 cm
Rav og rosenkvarts armbånd til børn 16,5 cm
DKK 89,00 

Hirsepops med salt økologiske 100g
DKK 13,75 
 
     
  Tilbud
flere
 
Tarm i Form
Tarm i Form
DKK 169,95 
DKK 139,95 
 
 
     
  Bestsellers  
 
01.OmniSelen 3
02.Bio-SelenoPrecise
03.Selen
04.Selen 100 mcg Berthelsen
 
     
  Facebook  
 
 
     
  Youtube Video  
 
01.Chili Klaus og Bubber