Varegrupper  
 
Category Baby- og Børnetøj
Category Bøger
Category Børnetøj drenge Økologisk
Category Børnetøj piger Økologisk
Category Demeter (Biodynamisk dyrket)
Category Dyremad & tilskud
Category Fair Trade
Category Fast lav pris
Category For børn
Category For Kvinder
  Category Hygiejnebind m.m.
  Category Intimpleje
  Category Kosttilskud
  Category Tekstiler
Category For Mænd
Category Fødevarer
Category Fønix musik og film
Category Gavekort
Category Glutenfri
Category Homøpatiske lægemidler
Category Julevarer
Category Kosttilskud
Category Kosttilskudsolier
Category Krystaller
Category Køkken og rengøringsprodukter
Category Mineraler
Category Multivitaminer
Category Naturlægemidler
Category Nonfood
Category Plejeartikler
Category Røgelse
Category Saltkrystal lamper
Category Sten og krystaller
Category Stærke Vitaminer & Mineraler
Category Te & Urter
Category Tilbud
Category Vegansk
Category Vin & Cava
Category Vitaminer
 
     
  Producenter  
 
 
     
       
 
 
 
Chello Forte
Chello Forte
Bestillingsvarer
Enhed.: 120 TAB
Varenr.: H8213
Producent.:
Pris DKK 346,00 
 
 

Overgangsalderen 13 en naturlig fase i kvinders liv


Der er nogle særlige 1Dmilepæle 1D i livet hos den del af befolkningen der har to x-kromosomer 13 kvinderne. Den første indtræffer når en pige i puberteten får sin første menstruation som tegn på at hun er ved at blive voksen og at det er fysisk muligt for hende at blive mor. Efter 30-40 år sætter en ny fase ind, når menstruationerne ophører 13 den såkaldte menopause. For de fleste sker det i alderen 45-55 år.
Disse forandringer styres af hormonerne og tidspunktet de indtræffer, er i stort omfang arveligt betinget. I optakten til overgangsalderen vil man ofte gradvis opleve forandringer, f.eks. uregelmæssig menstruation, men hver tiende får ingen forvarsler og menstruationerne ophører blot. Én ud af fem begynder imidlertid at få symptomer mens de stadig har regelmæssig menstruation.

De fleste (80-85%) oplever forskellig grad af symptomer i løbet af den hormonelle omstilling i overgangsalderen. For nogle er det så generende at de søger hjælp. Typisk 13 og mest generende 13 er såkaldte hedeture som varer i nogle minutter og kan ledsages af rødme og svedudbrud. Hvis de forekommer om natten kan de forstyrre søvnen og måske skal man skifte tøj eller sengetøj, hvilket naturligvis er ret upraktisk.

På længere sigt vil der opstå ændringer i knoglevævet, kredsløbet og slimhinderne, men det vil normalt ikke bemærkes før mindst 10 år efter overgangsalderens start. Det betyder dog ikke at man ikke med fordel kan foretage tilpasse sin livsstil, for at mindske disse langtidsvirkninger eller måske snarere almindelige aldringssymptomer, da mænd mere eller mindre får de samme problemer.


Overgangsalderen - på kort sigt

Det umiddelbare ønske hos kvinder der oplever gener, er naturligvis at få dæmpet disse eller helt slippe af med dem. Den gode nyhed er at for mange er overgangsalderen ikke så slem som frygtet og symptomerne milde og forbigående. Ofte er det en stor hjælp at få en god forklaring på hvad det er der foregår.

Andre små forandringer, som også på anden måde kan være godt for helbredet omfatter at forsøge at undgå stress i dagligdagen og dyrke moderat motion 13 dog ikke for sent på dagen, da det kan forstyrre nattesøvnen. Hvis man klæder sig i luftigt tøj og sover i kølige omgivelser, kan det også lette hedeturene. Nogle har erfaret at stærke krydderier udløser hedeture og man kan derfor med fordel undgå disse.

For de flestes vedkommende behøver samlivet ikke at blive påvirket negativt. Generelt kan det siges at et godt forhold og en forstående partner er det vigtigste for et godt sex-liv, også efter menopausen.

Endelig er humørsvingninger og kognitive forandringer (som hukommelsesbesvær og manglende koncentrationsevne) rapporteret hos kvinder i overgangsalderen. Om det er selvstændige symptomer eller de hænger sammen med forekomsten af hedeture og deraf følgende nedsat velbefindende, er ikke undersøgt til bunds. Der er nok ingen tvivl om at fleste vil få det bedre på alle områder, hvis der bliver taget hånd om hedeturene.


Overgangsalderen - på længere sigt

Især to områder vil med tiden blive påvirket af alderen: knoglevævet og kredsløbet. Det kan her være på sin plads at søge information hos relevante patientorganisationer som har mange gode råd om hvordan man forbliver hjerte- og knoglesund så længe som muligt.

Her skal det blot nævnes at de generelle sundhedsråd som at spise alsidigt, holde den slanke linie og dyrke passende motion gavner både knogler og kredsløb. Et tilskud af D-vitamin kan i de fleste tilfælde anbefales, pga. den danske livsstil, hvor vi er meget indendørs og solen kun i en begrænset periode af året er stærk nok til at huden producerer D-vitamin.


Chello Forte

Chello Forte er et soja-baseret produkt til afhjælpning af gener i overgangsalderen. Chello Forte indeholder et standardiseret soja ekstrakt, som sikre at man altid har et indhold af isoflavon på 40 mg pr tablet. Chello Forte indeholder også rødkløver, som bidrager med 4 mg isoflavon pr tablet. Der udover indeholder Chello Forte en fuld dosis salvie.


Mezina anbefaler Chello Forte til kvinder med mange og kraftige daglige hede- og svedeture.


Dosis
2 tabletter dagligt i 2 uger, derpå 1 tablet dagligt.

Varedeklaration
Ekstrakt af Soya (Glycine max (L.) Merr.), ekstrakt af Salvie (Salvia officinalis (L.)), ekstrakt af lucerne (Medicago sativa (L.)), ekstrakt af vild Yams (Dioscorea villosa (L.)).
Tilsætningsstoffer: Fyldemidler: Mikrokrystallinsk cellulose, Siliciumdioxid, Magnesiumsalte af fedtsyrer.
Overfladebehandlingsmidler: propylengly-col, talkum, hydroxypropylmethylcellulose.
Farvestof: Titandioxid.

Indhold pr. dagsdosis - 1 tablet - 2 tabletter
Ekstrakt af Soya 200 mg - 400 mg
Ekstrakt af Salvie 100 mg - 200 mg
Ekstrakt af lucerne 100 mg - 200 mg
Ekstrakt af vild Yams 50 mg - 100 mg


Den anvendte soja er naturligvis GMO-fri.

 
  Indkøbskurv
flere
 
0 vare
 
     
  Nyheder
flere
 
Rav og turquoise armbånd til børn 14 cm
Rav og turquoise armbånd til børn 14 cm
DKK 79,00 
Tranebær økologiske med æblekoncentrat
Tranebær økologiske med æblekoncentrat
DKK 39,75 
Go Pure Katoffel chips m/paprika økologisk
Go Pure Katoffel chips m/paprika økologisk
DKK 21,95 
 
     
  Tilbud
flere
 
Filterpatroner 2-pack Dafi
Filterpatroner 2-pack Dafi
DKK 99,00 
DKK 85,00 
 
 
     
  Bestsellers  
 
01.Bidro REN
02.Baby-Me-Now Multi-Vita-Min
03.Bidro Kvinder
04.Rødkløver med ekstra rødkløverblomstekstrakt
05.Vitex 400 mg kapsel: Vegan
06.Bidro PMS 
07.Bio-Gravid
08.Chello Classic
09.Chello Forte
10.Femi Balance
 
     
  Facebook  
 
 
     
  Youtube Video  
 
01.Chili Klaus og Bubber